01bis-Layla-logoDoresti sa intri într-un laborator de cosmetice, pentru a descoperi cum sunt produse cosmeticele pe care le indragesti și care te fac mai frumoasa și sigura pe tine? Dacă răspunsul este da, dar nu ai avut niciodată sansa … fă-te comoda: te invitam in laboratoarele Layla Cosmetics Italia prin ochii unei blogarite italiene autoarea Beauty Case Blog.

Vizita este strâns legată de proiect ABC Cosmetics, promovat de Unipro in Italia cu scopul de a oferi o informare și perspectivele necesare pentru a stimula gândirea critică a consumatorului, transformând-o într-un subiect din ce în ce mai constientizat si informat și, prin urmare, mai puțin probabil să cadă în escrocherii  sau sa faca  achiziții care ar putea afecta sănătatea lui.

In acest caz echipa tehnica Layla  are sarcina dificilă de a clarifica unele aspecte tehnice, precum și cea dea  a răspunde cu rigoare stiintifica la multe din temerile născute și difuzate prin internet și social media.

02-Layla-600x400

Descoperim că toate lacurile de unghii Layla Cosmetics sunt formulate cu ingredient ce respecata legile italiene si europene si  sunt potrivite pentru femeile gravide.

Tehnicii spun și ca formaldehida este periculoasa dacă este inhalat, si nu este toxic dacă este introdusă în intaritoaresi  produsele pentru unghii tinand cont ca procentul  conținut  de oje este foarte scăzut. În ceea ce privește DBP și toluen, prima este interzisă în produsele cosmetice din 2006, prin urmare, nici un produs comercializat în prezent nu il poate conține, iar al doilea a fost evaluat cu atenție de către Comitetul științific de Cosmetică, care consideră că este sigur până la o concentrație maximă de 25 % din greutate. Dacă sunteți de părere că un produs  cosmetic  v-a cauzat o alergie, vă reamintesc, în orice caz se poate raporta cu probleme la Ministerul Sănătății: pentru a contribui la proiectul dorit de Uniunea Europeană, pentru o folosire vigilenta a produselor cosmetice.

Intrăm în laboratoare Layla Cosmetics!

Pentru a descoperi tehnicile de realizare a peste 1300 de produse din catalogul Layla Cosmetice, toate lucrate manual la doi pași de centrul orașului Milano.

37-LaylaLab

Prima oprire a fost “sala lacurilor de unghii”: un loc care ar putea deveni un loc de pelerinaj pentru cine are mai mult decat o slăbiciune pentru lumea nail art-ului. Aici sunt într-adevăr cântărite și amestecate ingredientele care dau viață la multe nuante de culoare care pot fi vazute pe rafturile din parfumerii. Produsul finit va fi apoi stocat în butoaie de plastic, marcate pentru  îmbuteliere finală care va avea loc în departamentul de ambalare datorită cu ajutorul unor utilaje specialei. Daca sunteti curioase sa vedeti sistemul de inchidere a sticlutelor cu lacuri de unghii urmariti si video-ul realizat in cadrul vizitei:

Daca incercati sa descoperiti tipul de oja din video, aceasta este noua nuanta Layla 1 Coat, o oja creata pentru o singura aplicare si care necesită nici bază, nici top coat. Superba nu-i asa?

41-LaylaLab

 

40-LaylaLab

Când totul este gata, sticlele sunt preluate de unul dintre angajați care le va pune în cutii de carton speciale in așteptarea  expedierii catre parfumerii. Procesul este foarte rapid și permite  productia pe baza de comenzi primite: nu se pune problema stocurilor și, prin urmare, riscul de a cumpara un produs deja vechi. Chiar și ambalajul este proiectat în aceeași ordine de idei: numărul care se află pe capacul ojelor este imprimat direct in fabrica, astfel încât să ajute la productia lacurilor de unghii cu flexibilitate maximă, satisfacand in timp rapid cerintele pietei.

38-LaylaLab

 

39-LaylaLab

Și pentru a incheia vizita în sala lacurilor de unghii,  vă prezentăm pe doamna din imaginea de mai jos, ea este cea care realizeaza cu mare răbdare specimenul pentru fiecare oja, folosind șabloanele de unghii false pe care le vedem alături de expozitoarele din parfumerii , ajutor valoros în alegerea culorilor preferate.

34-LaylaLab 35-LaylaLab

Articol original aici.

Leave a reply

required